x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tren ungar cu aproximativ 400 de refugiaţi, blocat la frontiera cu Austria

Un tren ungar cu aproximativ 400 de refugiaţi, blocat la frontiera cu Austria

31 Aug 2015   •   18:48
Un tren ungar cu aproximativ 400 de refugiaţi, blocat la frontiera cu Austria
Sursa foto: Foto: MTI

Un tren ungar transportând între 300 şi 400 de imigranţi cu destinaţia Munchen (sud-estul Germaniei) a fost blocat luni la frontiera cu Austria, la scurt timp după plecarea din Budapesta, a anunţat poliţia austriacă, transmite AFP.

''Există 300 - 400 imigranţi la bord. Ei sunt pe care de a fi debarcaţi'', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei austriece, Roman Haslinger.

Imigranţii care au depus cereri de azil în Ungaria vor fi retrimişi la Budapesta, unde trebuie să aştepte răspunsul, conform normelor europene pe baza cărora sunt procesate solicitările. Ceilalţi imigranţi din tren vor fi autorizaţi să-şi continue călătoria, a precizat Haslinger.

Ungaria intenţionează să înăsprească săptămâna viitoare o serie de legi pentru a reduce presiunea valului de imigranţi asupra ţării, una dintre măsuri referindu-se la folosirea armatei, în caz de necesitate, pentru a ajuta forţele de poliţie în apropierea graniţei sudice, a anunţat vineri Gergely Gulyas, deputat din partea formaţiunii de guvernământ FIDESZ.

Modificările vor viza în total 13 legi, unele având nevoie pentru adoptare de votul a două treimi dintre parlamentari, a precizat Gulyas, care a cerut sprijinul opoziţiei pentru aprobarea lor. Dacă vor fi adoptate, modificările vor intra în vigoare la jumătatea lunii septembrie.

×