x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un turist a împiedicat prăbuşirea unui autocar într-o prăpastie din Alpi, reuşind în ultimul moment să frâneze

Un turist a împiedicat prăbuşirea unui autocar într-o prăpastie din Alpi, reuşind în ultimul moment să frâneze

25 Sep 2017   •   17:10
Un turist a împiedicat prăbuşirea unui autocar într-o prăpastie din Alpi, reuşind în ultimul moment să frâneze

Un turist francez a fost lăudat pentru prezenţa de spirit de care a dat dovadă, împiedicând în ultimul moment prăbuşirea unui autocar într-o prăpastie în Alpii Austrieci, după ce şoferul leşinase, informează BBC. 

Autocarul se afla în Alpii Tirolezi, cu 21 de pasageri la bord, arunci când şoferul, în vârstă de 76 de ani, s-a prăbuşit, indicat poliţia. 

În timp ce autocarul - aflat în derivă - se îndrepta spre o stânca abruptă, unul dintre călători a reuşit să ajungă pe locul şoferului şi să frâneze. 

Vehicolul s-a lovit într-o barieră aflată la marginea drumului şi s-a oprit. Patru persoane au fost transportate la spital. 

Pasagerul, a cărui prezenţă de spirit a prevenit o tragedie, este un francez în vârstă de 65 de ani, al cărui loc era situat în apropierea celui al şoferului, atunci când acestuia din urmă i s-a făcut rău sâmbătă, în apropierea oraşului Schwaz, din vestul Austriei. 

Pasagerul a sărit de pe scaun, în timp ce vehiculul se lovea de grilajul de lemn de pe marginea drumului, şi a reuşit să acţioneze frâna, oprind autobuzul plin de pasageri la mică distanţă de o prăpastie de 100 de metri. 

În 2004, tot în Austria, cinci turişti şi-au pierdut viaţa, atunci când vehiculul în care se aflau a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat de pe un terasament de 30 de metri, în apropiere de satul Bad Dürrnberg, la sud de Salzburg.AGERPRES

×