x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un val de aer arctic aduce un frig năprasnic în nord-estul Statelor Unite

Un val de aer arctic aduce un frig năprasnic în nord-estul Statelor Unite

07 Ian 2018   •   16:30
Un val de aer arctic aduce un frig năprasnic în nord-estul Statelor Unite

Un ger năprasnic şi un vânt tăios care-ţi pătrunde în oase a pus stăpânire pe o treime din regiunea estică a Statelor Unite, aducând temperaturi sub-normale pentru regiune, relatează DPA duminică. 

Condiţiile extreme sunt atribuite unui val arctic masiv care a venit dinspre Canada, după cum a explicat Serviciul Naţional de Meteorologie sâmbătă. Acesta afectează majoritatea statelor situate la est de fluviul Mississippi. 

Pe fondul unui vând biciuitor, temperaturile pot scădea uneori până la minus 36 - minus 40 de grade Celsius, în special în Noua Anglie. 

"Este suficient să spunem că va fi un weekend brutal de rece'', a descris succint serviciul de meteorologie. 

Vremea rece a provocat probleme multor oameni care călătoresc în principalele aeroporturi din ţară, în special cele din New York şi Boston. Aproximativ 33% din zborurile către aeroportul internaţional John F Kennedy şi 26% din zborurile spre aeroportul internaţional Boston Logan au fost amânate, iar multe altele au fost anulate, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor. În întreaga ţară aproape 500 de zboruri au fost anulate şi 3.000 amânate, conform flightaware.com. 

Nord-estul Statelor Unite, statele care se învecinează cu Marile Lacuri şi părţi din munţii Appalachieni duc greul acestei ierni năprasnice. 

Gerul vine după o furtună de iarnă numită "Ciclonul bombă", care a lovit dur statele nord-estice. O ameliorare a condiţiilor meteorologice este prognozată la începutul săptămânii viitoare, însă începând de duminică noaptea, într-o mare parte din centrul SUA, sunt aşteptate furtuni de zăpadă, gheaţă şi ploaie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: frig vreme sua aer arctic