x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria transportă imigranții cu autobuzele spre granița cu Austria

Ungaria transportă imigranții cu autobuzele spre granița cu Austria

05 Sep 2015   •   09:17
Ungaria transportă imigranții cu autobuzele spre granița cu Austria
Sursa foto: Foto: MTI / Balogh Zolt

Un grup de circa 400 de imigranţi aduşi cu autobuze din Ungaria a traversat pe jos sâmbătă frontiera cu Austria, bucuroşi, pentru a se urca într-un tren cu destinaţia Viena special pregătit de autorităţile austriece, relatează AFP.

"Asta e, am ajuns în Austria?", întreabă unul dintre ei, sceptic, dar bucuros, în timp ce chipurile marcate de oboseală ale celor de lângă el - bărbaţi, femei şi copii - se luminează.

Efectuat prin ploaie, traseul de circa 5 km duce de la postul de frontieră Nickelsdorf până la gara cu acelaşi nume, unde un tren special al companiei naţionale OBB urmează a-i transporta până la Salzburg, în apropiere de frontiera germană, pe imigranţii care vor să-şi continue drumul spre Germania.

Puţinii imigranţi care vor să înregistreze o cerere de azil în Austria sunt invitaţi să intre într-o sală de concert uriaşă, unde trebuie să completeze formulare, după care sunt duşi în centre de primire.

Escortaţi de poliţişti, imigranţii sunt de asemenea luaţi în grijă şi de Crucea Roşie. Autostrada şi şoseaua de acces spre Nickelsdorf au fost închise circulaţiei pe timpul tranzitului, a anunţat poliţia austriacă.

Potrivit poliţiei austriece, circa 2.000 de imigranţi au ajuns deja la graniţă, iar acest număr ar putea creşte de peste două ori în cursul zilei, relatează Reuters.

"Cea mai mate problemă a noastră este că ungurii - după ce au vorbit cu Budapesta - refuză să permită ca autobuzele noastre să intre pe teritoriul lor şi să-i ia pe refugiaţi", a declarat Hans Peter Doskozil, şeful poliţiei din landul austriac Burgenland.

"Le-am propus să-i aducă pe refugiaţi direct la trenuri sau la adăpost (în partea austriacă), dar ei opresc autobuzele în partea ungară şi toţi trebuie să coboare în ploaie", a adăugat el, citat de Reuters.

Ungaria a anunţat vineri seară că pune la dispoziţie circa o sută de autobuze pentru a transporta mii de imigranţi până la frontiera cu Austria, care a acceptat, alături de Germania, să-i primească.

Agerpres

×
Subiecte în articol: imigranti refugiati budapesta