x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Universitățile luptă împotriva agresiunilor sexuale

Universitățile luptă împotriva agresiunilor sexuale

01 Aug 2017   •   11:47
Universitățile luptă împotriva agresiunilor sexuale

Un raport făcut de Comisia pentru Drepturile Omului din Australia și de Universitățile din Australia arată că una din 10 studente spune că a fost agresată sexual în ultimii doi ani și că doar 4% dintre studenți cred că universitățile fac ceva pentru a oferi suport persoanelor agresate, după cum relatează The Guardian.

Un sondaj de opinie efectuat la 39 de universități din Australia a scos la iveală că 51% dintre studenți au fost agresati sexual în 2016 și 6,9% au fost agresați în 2015. Doar 9% dintre cei care au fost agresați sexual în campus au raportat asta conducerii universității.

Raportul recomandă universităților să ofere specialiști pentru suportul tinerilor agresați sexual și să efectueze o reexaminare a ratei de agresiuni sexuale din cadrul universităților.

Președinta Uniunii Naționale a Studenților, Sophie Johnston, a spus că acțiunea a fost ”mult așteptată”, iar anii în care nu a existat o politică referitoare la agresiunile sexuale  ”a împiedicat atât de mulți oameni să vorbească”.

Ofițer al uniunii femeilor, Abby Stapleton a spus că studenții ”pur și simplu nu știu unde să se ducă să ceară ajutorul”. ”Deseori universitățile aleg să sprijine agresorii în locul victimelor, managementul universității preferă să mușamalizeze atacurile sexuale decât să facă pași în prevenirea acestora.”, a mai spus aceasta.

Raportul a descoperit că femeile au fost agresate de trei ori mai mult decât bărbații, iar agresorii sunt de cele mai multe ori bărbați. De asemenea, 51% dintre studenți au fost agresați de o persoană cunoscută, iar 57% dintre agresori sunt studenți în cadrul universității.

×