x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen, în primul său discurs privind starea Uniunii Europene: Pandemia și incertitudinea nu s-au terminat

Ursula von der Leyen, în primul său discurs privind starea Uniunii Europene: Pandemia și incertitudinea nu s-au terminat

16 Sep 2020   •   11:48
Ursula von der Leyen, în primul său discurs privind starea Uniunii Europene: Pandemia și incertitudinea nu s-au terminat
Sursa foto: Mario Salerno

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, miercuri, în Parlamentul European, în primul său discurs privind starea Uniunii Europene, că pandemia de coronavirus și incertitudinea nu s-au terminat.

De asemenea, aceasta a afirmat că europenii trăiesc „o perioadă de anxietate puternică”.

„Oamenii din Europa suferă în continuare. Este o perioadă de anxietate puternică pentru milioane de oameni. Pandemia și incertitudinea nu s-au terminat, iar redresarea abia a început. prima nostră prioritate este să trecem împreună peste această probă. Trebuie să întărim rolul Agenției Europene a Medicamentului și a ECDC-ului. Avem nevoie de o stocare strategică, să nu devenim dependenți de livrare. Și trebuie să discutăm de problema competențelor în domeniul sănătății.”, a spus președinta Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a mai spus că Uniunea Europeană trebuie să continue să protejeze viețile oamenilor și bunurilor lor.

Mai mult, președinta Comisiei Europene propune organizarea unui summit global al sănătății în Italia, anul viitor, cât și crearea unei agenții de cercetare biomedicală la nivelul UE.

„Şi pentru că aceasta a fost o criză globală, trebuie să învăţăm lecţiile globale. De aceea, împreună cu premierul (italian Giuseppe) Conte şi preşedinţia italiană a G20, voi convoca un summit global privind sănătatea pentru anul viitor în Italia”, a spus Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a făcut apel, de asemnea, la o „Uniune Europeană a sănătății” și la consolidarea sistemului european de sănătate.

×