x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Va începe o nouă rundă de negocieri de pace referitor la situaţia din Siria

Va începe o nouă rundă de negocieri de pace referitor la situaţia din Siria

04 Ian 2017   •   16:30
Va începe o nouă rundă de negocieri de pace referitor la situaţia din Siria
Sursa foto: Picasa

Următoarea rundă de negocieri de pace cu privire la Siria urmează să înceapă la 23 ianuarie în capitala Kazahstanului, Astana, a declarat ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu, relatează DPA. 

'Vom lucra intens pentru găsirea unei soluţii politice', a declarat Cavusoglu, citat de agenţia de presă Anadolu. 

Mevlüt Cavusoglu a avertizat de asemenea că încălcările repetate ale încetării focului în Siria pun în pericol negocierile de pace, solicitând Teheranului să exercite presiuni asupra regimului de la Damasc şi a miliţiilor şiite pentru a respecta armistiţiul, menţionează AFP. 

Rusia şi Turcia, care au mediat acordul de încetare a focului în Siria, lucrează împreună pentru pregătirea unui summit ce va aduce la aceeaşi masă, la Astana, regimul lui Bashar al-Assad şi opoziţia. 

Mai multe grupări rebele siriene şi-au suspendat participarea la pregătirile pentru negocierile de pace de la sfârşitul lunii, acuzând forţele regimului de la Damasc de nerespectarea încetării focului, în vigoare de la 30 decembrie, potrivit Agerpres

Negocierile de la Astana, patronate de Moscova şi de Teheran, susţinute de Damasc, dar şi de Ankara, care sprijină grupări rebele, ar urma să preceadă discuţiile prevăzute în februarie la Geneva, sub egida ONU.

×
Subiecte în articol: siria acord de pace Rusia turcia