x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaccinul chinezesc de la Sinopharm, aprobat de OMS

Vaccinul chinezesc de la Sinopharm, aprobat de OMS

08 Mai 2021   •   19:30
Vaccinul chinezesc de la Sinopharm, aprobat de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că a autorizat utilizarea de urgenţă a vaccinului anti-Covid produs de chinezii de la Sinopharm, relatează „The Washington Post”.

Astfel, vaccinul produs de Sinopharm se poate alătura iniţiativei Covax, pentru a împărţi în mod egal, în lume, vaccinurile împotriva coronavirusului.

De asemenea, decizia OMS oferă o doză de credibilitate, fiind totodată primul vaccin produs de China care primeşte aprobarea organizaţiei.

„Prin această aprobare se extinde lista vaccinurilor anti-Covid pe care Covax le poate cumpăra pentru a accelera programele de vaccinare”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Chiar dacă vaccinul de la Sinopharm este deja folosit la scară largă, producătorii săi au oferit până acum doar informaţii limitate despre eficienţa şi efectele adverse ale vaccinului.

Un grup consultativ al OMS a anunţat săptămâna aceasta că vaccinul de la Sinopharm protejează persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, bazându-se pe studiile clinice efectuate în China, Bahrain, Egipt, Iordania şi Emiratele Arabe Unite.

Cu toate acestea, grupul consultativ strategic de experţi a declarat că are un „nivel scăzut de încredere” cu privire la eficacitatea vaccinului în rândul persoanelor de peste 60 de ani şi o „încredere foarte scăzută” cu privire la potenţialele efecte secundare pentru respectiva grupă de vârstă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinul chinez