x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Val uriaș de ură împotriva copilotului Andreas Lubitz. Francezii încearcă să dezamorseze situația: Avem și alte piste!

Val uriaș de ură împotriva copilotului Andreas Lubitz. Francezii încearcă să dezamorseze situația: Avem și alte piste!

28 Mar 2015   •   17:57
Val uriaș de ură împotriva copilotului Andreas Lubitz. Francezii încearcă să dezamorseze situația: Avem și alte piste!
Sursa foto: Val uriaș de ură împotriva copilotului Andreas Lubitz. Francezii încearcă să dezamorseze situația: Avem și alte piste!

Gestul copilotului Andreas Lubitz, suspectat că a prăbușit intenționat avionul Germanwings în Alpii Francezi, a dat naștere unui val uriaș de ură în mediul virtual, zeci de pagini fiind create în care Lubitz este denigrat în toate modurile posibile. Anchetatorii francezi încearcă să țină sub control supărarea populației și au emis astăzi un comunicat de presă în care precizează că personalitatea copilotului suspectat că a provocat deliberat prăbușirea avionului Germanwings și care, se pare, că suferea de tulburări psihologice este o pistă serioasă, dar nu singura.

"Avem un număr de elemente care ne permit să avansăm pe această pistă, prezentată ca o pistă serioasă, dar care nu poate fi unică", a declarat generalul Jean-Pierre Michel, director adjunct al poliției judiciare, de la Direcția Generală a Jandarmeriei Naționale, care nu exclude ipoteza unei "erori involuntare sau a unei defecțiuni tehnice".

În acest stadiu al anchetei nu există doar "un element particular" în viața copilotului, precum o ruptură amoroasă sau o problemă profesională, care ar putea explica un gest voluntar pentru a distruge avionul.

"Vom încerca să înțelegem ce anume în viața sa ar fi putut să-l determine să treacă la acte", a declarat anchetatorul, adăugând că "mediul în care a trăit Andreas Lubitz va fi fost extrem de important pentru el și este în continuare pentru că ne permite să înțelegem mai bine omul care a fost. Munca actuală desfășurată de colegii noștri germani este orientată spre înțelegerea a ceea ce s-a petrecut, a unei eventuale premeditări, sau predispoziții spre acest gen de acțiune. Nu excludem să lucrăm și asupra altor ipoteze decât cea privilegiată a unui act voluntar.

Michel a subliniat de asemenea importanța celei de-a doua cutii negre, căutată la locul prăbușirii în Alpii francezi. "Importanța acestei cutii negre este că ne ajută să înțelegem în mare ce s-a petrecut în ultimele minute cu comenzile aparatului, să înțelegem bine dacă a fost o acțiune deliberată sau o greșeală involuntară sau o defecțiune tehnică", a precizat el.

×