x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vești bune din Olanda și Germania. Rata de infectare cu coronavirus va începe să scadă

Vești bune din Olanda și Germania. Rata de infectare cu coronavirus va începe să scadă

25 Mar 2020   •   16:03
Vești bune din Olanda și Germania. Rata de infectare cu coronavirus va începe să scadă

Directorul Institutului Naţional de Sănătate din Olanda (RIVM), Jaap van Dissel, a anunțat că rata de transmitere a virusului COVID-19 în această țară a scăzut semnificativ, transmite  Reuters.
Audiat în faţa unei comisii parlamentare, acesta a declarat că institutul pe care îl conduce estimează că, în prezent, o persoană infectată transmite virusul doar unei alte persoane.  Prin urmare, 'creşterea exponenţială a epidemiei, după toate probabilităţile, a fost stopată', a semnalat Van Dissel.

Numărul cazurilor de infectare confirmate în Olanda a crescut ieri cu 17%, ajungând la 5.560. Potrivit datelor RIVM, aceste cifre reflectă însă contaminările produse la începutul lunii martie, înainte ca executivul să dispună închiderea şcolilor şi interzicerea adunărilor publice.

Şi în Germania, preşedintele Federaţiei Spitalelor (DKG), Gerald Gass, a declarat că rata de infectare va încetini la mijlocul săptămânii viitoare.
'Pe termen mediu, ne aşteptăm ca rata de infectare să încetinească datorită distanţării sociale. Totuşi, aceasta nu se va reflecta în mod semnificativ în numărul infecţiilor înregistrate, până la începutul spre mijlocul săptămânii viitoare', a precizat acesta.

Aceste țări au impus mai multe măsuri de distanțarea socială, însă nu a fost restricționată circulația populației.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus olanda germania