x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veşti bune pentru Obama în campania electorală: numărul săracilor din SUA a scăzut uşor în ultimul an

Veşti bune pentru Obama în campania electorală: numărul săracilor din SUA a scăzut uşor în ultimul an

12 Sep 2012   •   16:37
Veşti bune pentru Obama în campania electorală: numărul săracilor din SUA a scăzut uşor în ultimul an

Pentru prima oara in ultimii trei ani, de la declansarea crizei economice, numarul americanilor considerati saraci nu a mai crescut, analistii considerand aceasta statistica drept venind in sprijinul presedintelui in exercitiu, Barack Obama, cu mai putin de doua luni inainte de alegerile programate in noiembrie.

Practic, la finalul anului 2011, in Statele Unite traiau, potrivit statisticilor oficiale, 46,2 milioane de saraci, reprezentand 15 la suta din populatia tarii, in usoara scadere fata de finele lui 2010, atunci cand ponderea era de 15,1%.

De asemenea, un alt barometru al bunastarii, numarul cotizantilor la asigurarile de sanatate, este in favoarea lui Obama, procentul celor care nu contribuie scazand de la 16,3 la 15 la suta.

Vestea mai putin buna este ca patura de mijloc s-a "subtiat" in ultimele 12 luni, ponderea acesteia fiind intr-un declin de 1,5%, conform datelor oficiale citate de Reuters si preluate de HuffingtonPost.

×