x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vezi de ce chinezii s-au gândit să construiască o replică a Pieţei Tiananmen

Vezi de ce chinezii s-au gândit să construiască o replică a Pieţei Tiananmen

23 Iun 2015   •   17:20
Vezi de ce chinezii s-au gândit să construiască o replică a Pieţei Tiananmen

China a construit o replică de mari dimensiuni a emblematicei Pieţe Tiananmen din Beijing, unde se va desfăşura o defilare militară cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, informează EFE marţi, precizând că noua piaţă serveşte ca loc de repetiţii pentru pregătirea grandiosului eveniment din 3 septembrie.

Situată la aproximativ 30 de kilometri de Piaţa Tiananmen, replica acesteia are o lungime de trei kilometri şi este foarte bine păzită, potrivit datelor publicate pe pagina web a ziarului Ta Kung Pa, care prezintă şi fotografii ale impresionantei construcţii.

'Există reguli, nu putem intra în zona de instrucţie', a declarat un vecin al zonei, menţionând că militarii repetă acolo câte zece ore în fiecare zi.

Crearea spaţiului adecvat pentru o pregătire cât mai amănunţită a militarilor reflectă importanţa pe care o acordă Beijingul defilării din 3 septembrie, la care au fost invitaţi lideri străini şi trupe ale armatelor din alte ţări, după cum au anunţat, marţi, autorităţile chineze într-o conferinţă de presă.

China serbează la 3 septembrie Ziua Victoriei contra Japoniei, ţară care la 2 septembrie 1945 a semnat oficial actul de capitulare prin care s-a pus capăt celei de-a doua mari conflagraţii mondiale.

×
Subiecte în articol: piata tiananmen China replică