x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viața în Europa, mai grea decât s-ar fi așteptat. Sute de refugiați irakieni se întorc acasă. "Am cheltuit 11.000 $ și ne-am întors acasă cu mâinile goale”

Viața în Europa, mai grea decât s-ar fi așteptat. Sute de refugiați irakieni se întorc acasă. "Am cheltuit 11.000 $ și ne-am întors acasă cu mâinile goale”

28 Ian 2016   •   17:17
Viața în Europa, mai grea decât s-ar fi așteptat. Sute de refugiați irakieni se întorc acasă. "Am cheltuit 11.000 $ și ne-am întors acasă cu mâinile goale”

Tot mai mulți irakieni părăsesc Germania și se întorc acasă, principalele motive fiind durata procesului de azil, mâncarea proastă și condițiile din adăposturi.

„Soțului meu i-a plăcut ideea de a merge acolo. A vrut să îi copieze pe alții”, a afirmat o refugiată revenită în Irak.



„Situația era mult mai rea decât aici. Am petrecut trei luni acolo. Nu ne-am ales cu nimic. Mâncarea era proastă și puțină. Ne dădeau o bucată de pâine rece, brânză și un castravete. Cum poți supraviețui unei ierni reci cu asemenea mâncare? Copiii plângeau de foame. Am cheltuit 11.000 $ și ne-am întors acasă cu mâinile goale.”

Numărul refugiaților întorși acasă a început să crească la finalul lui 2015. În decembrie, 200 de irakieni au făcut acest pas. Cererea crescândă i-a determinat pe cei de la Iraqi Airways să opereze trei zboruri pe săptămână, din Berlin, Dusseldorf și Frankfurt.

Andesha Karim, angajată a companiei aeriene, a declarat pentru euronews.com: „Avem trei zboruri pe săptămână, aproximativ 100 de refugiați în fiecare săptămână… Numărul este într-o continuă creștere.”

Mulți se întorc în Irak mai săraci decât atunci când au ajuns în Germania. Organizația Internațională pentru Migrație le oferă asistență financiară celor care nu își permit să își achiziționeze biletele de avion.
 

×