x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepremierul Ungariei: In spatele fiecarui maghiar este Ungaria. Sa stiti ca orice s-ar intampla puteti conta pe noi!

Vicepremierul Ungariei: In spatele fiecarui maghiar este Ungaria. Sa stiti ca orice s-ar intampla puteti conta pe noi!

01 Feb 2015   •   15:18
Vicepremierul Ungariei: In spatele fiecarui maghiar este Ungaria. Sa stiti ca orice s-ar intampla puteti conta pe noi!

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat ca inacceptabila situatia in care in cazul in care exista forme de autonomie in tari din Uniunea European acestea sa nu fie revendicate si acordate si comunitatii maghiare din Transilvania.
In cadrul galei aniversare a 25 de ani de la infiintarea UDMR, desfasurata sambata la Cluj-Napoca, Semjen Zsolt a declarat: "Nu putem accepta ca daca exista drepturi recunoscute undeva in UE, daca exista forme de autonomie acceptate in diverse tari acele drepturi si acele forme nu pot fi revendicate si date comunitatii maghiare din Transilvania".

"Sa constientizam, in randul maghiarilor din Transilvania, maghiarilor de peste tot, si al romanilor din Romania, ca, in acest caz, comunitatea maghiara din Romania nu a revendicat niciodata nimic din ceea ce nu este acceptat in alta parte a UE. Prietenii romani sa inteleaga ca, daca ar accepta ca in Europa exista un drept pe care-l revendica aceasta comunitate, forma de autonomie care este justificata intr-o parte a Europei nu este justificata in Romania, atunci se accepta ca dumneavoastra sunteti cetateni de rangul al doilea, dar nu suntem mai prejos de nimeni altcineva, nu suntem cetateni de rangul doi", a declarat vicepremierul ungar.

"Noi suntem absolut deschisi cooperarii romano-maghiara si UDMR joaca un rol esential în aceasta cooperare. A existat o cooperare foarte stransa intre Romania si Ungaria, am obtinut fonduri, am absorbit fonduri europene, lucru benefic pentru ambele tari. Noi am intins o mana, nu depinde de noi succesul acestei cooperari. Cand suntem martori la aceasta dubla masura - Colegiul Miko, lucru absolut revoltator - atunci trebuie sa spunem clar si raspicat ca Ungaria este tara tuturor maghiarilor, in spatele fiecarui maghiar este Ungaria si sa stiti si dumneavoastra ca orice s-ar intampla puteti conta pe noi", a conchis Semjen Zsolt.

×