x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Victor Ponta, în vizită la Chişinău. Republica Moldova marchează 23 de ani de independenţă

Victor Ponta, în vizită la Chişinău. Republica Moldova marchează 23 de ani de independenţă

27 Aug 2014   •   07:53
Victor Ponta, în vizită la Chişinău. Republica Moldova marchează 23 de ani de independenţă

Victor Ponta se află astăzi într-o vizită oficială în Republica Moldova, care sărbătorește 23 de ani de independență. Premierul român va participa la inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni, a unei grădiniţe construite cu fonduri româneşti şi a serviciului SMURD Moldova. În plus, Ponta va lua parte şi la ceremonia de donare a 15 automobile Duster Guvernului Republicii Moldova. De asemenea, premierul va depune o coroană de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău.

Din delegaţia oficială a României va face parte şi viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este Autoritate de Coordonare Naţională pentru Acordul semnat în aprilie 2010 (Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova) şi gestionează două programe de cooperare teritorială la care cele două ţări participă: Programul Operaţional România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 şi Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2007-2013, precizează MDRAP.

În următoarea perioadă de programare, MDRAP a fost nominalizat ca Autoritate de Management pentru Programul bilateral România-Republica Moldova 2014-2020 şi pentru Programul ENI CBC Bazinul Mării Negre 2014-2020.

×