x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Victoria lui Doug Jones, influenţată de mişcarea #metoo?

Victoria lui Doug Jones, influenţată de mişcarea #metoo?

13 Dec 2017   •   16:39
Victoria lui Doug Jones, influenţată de mişcarea #metoo?

Înfrângerea categorică a republicanului Roy Moore în Alabama a fost un moment hotărâtor pentru mişcarea naţională în jurul problemelor de abuz sexual, scrie The Washington Post.

Acuzaţiile că Moore a făcut avansuri sexuale unor fete în vârstă de 14 ani, când el avea 30 de ani, au transformat alegerile într-un adevărat concurs, ceea ce, iniţial, ar fi trebuit să fie o victorie uşoară pentru orice candidat republican din Alabama.

“Femeile chiar se pare că vor să-şi facă vocea colectivă auzită în legătură cu această problemă, iar ele nu îşi doresc să fie aruncate sub covor încă o dată”, a spus Jessica Leeds, una dintre cele care au păşit în faţă pentru a-l acuza pe Donald Trump de agresiuni sexuale.

Victoria lui Doug Jones poate fi un semn că reţeta pentru a câştiga într-un climat foarte polarizat, perfecţionată de Trump, nu poate fi aşa de valabilă pe cât părea.

“Cred că politicile pot fi la un punct de cotitură”, a spus autorul Taylor Brach, cunoscut în special pentru volumele despre drepturile civile.

 

×
Subiecte în articol: doug jones #metoo alabama roy moore