x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - 70 de morţi în cutremurul din Perugia, Italia, bilanţ provizoriu

VIDEO - 70 de morţi în cutremurul din Perugia, Italia, bilanţ provizoriu

24 Aug 2016   •   13:05
VIDEO - 70 de morţi în cutremurul din Perugia, Italia, bilanţ provizoriu

UPDATE 3: Cel mai recent bilanţ provizoriu publicat de presa italiană a ajuns la 70 de morţi.

UPDATE 2: La Repubblica scrie că numărul morţilor a ajuns la 63.
UPDATE 1: Cel puţin 38 de persoane au murit în urma puternicului cutremur care a lovit centrul Italiei miercuri dimineaţa, a anunţat o purtătoare de cuvânt al departamentului de protecţie civilă, citată de Reuters.

Seismul a afectat oraşe şi sate din zona de munte a ţării, ceea ce face operaţiunile de salvare să fie mai dificile, a indicat purtătoarea de cuvânt Immacolata Postiglione.

Adresându-se jurnaliştilor, Postiglione a precizat că 27 de persoane au murit în zona dintre oraşele Accumoli şi Amatrice, şi alte 10 şi-au pierdut viaţa în zona Arquata, aflată în apropiere. Ulterior, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, aceasta a urcat bilanţul la 38 de morţi, fără a oferi detalii suplimentare.


Cel puţin 39 de mişcări seismice cu magnitudinea 3 sau mai mare s-au înregistrat în centrul Italiei după cutremurul cu magnitudinea 6 din noaptea de marţi spre miercuri, a informat Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie (INGV), semnalează EFE. Potrivit unui comunicat, la ora 07:00 locală (05:00 GMT) se simţiseră 39 de mişcări seismice cu magnitudinea 3 sau mai mare în partea centrală a Munţilor Apenini. Seismul cu magnitudinea 6 s-a produs în cursul nopţii la ora 03:36 locală cu epicentrul în provincia Rieti şi a afectat şi provinciile Perugia, Ascoli Piceno, L'Aquila şi Teramo. Localităţile situate cel mai aproape de epicentru sunt Accumoli, Amatrice şi Arquata del Tronto. Replicile au avut loc la adâncimi mici, majoritatea producându-se în cadrul a zece kilometri.

AGERPRES

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: cutremur italia cutremur perugia