x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO APOCALIPTIC. Ce au lăsat în urmă luptele violente purtate pe aeroportul din Doneţk, în estul separatist al Ucrainei

VIDEO APOCALIPTIC. Ce au lăsat în urmă luptele violente purtate pe aeroportul din Doneţk, în estul separatist al Ucrainei

19 Dec 2014   •   08:52
VIDEO APOCALIPTIC. Ce au lăsat în urmă luptele violente purtate pe aeroportul din Doneţk, în estul separatist al Ucrainei

Aeroportul din Doneţk a fost, în ultimele luni, unul dintre punctele fierbinţi din estul separatist prorus disputat de armata ucraineană şi rebeli. Luptele violente au lăsat în urmă un adevărat cimitir de avioane.

Corespondentul Russia Today a descris locul ca fiind o "devastare totală". Întreaga infrastructură a aeroportului a fost înlocuită cu o grămadă de gunoi, beton și metal.

Scenele apocaliptice spun povestea unuia dintre obiectivele-cheie în lupta din estul Ucrainei, între forțele loiale guvernului de la Kiev și cele loiale Republicii Populare Donețk.

În timpul luptelor de pe aeroport, care au avut loc între lunile mai și septembrie, și-au pierdut viața peste 70 de persoane.

La începutul lunii decembrie a avut loc un acord de încetare a focului încheiat pentru a pune capăt luptelor de pe aeroportul din Donețk.

×