x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Câteva zeci de mii de manifestanţi islamofobi au protestat în mai multe oraşe importante din Europa

VIDEO - Câteva zeci de mii de manifestanţi islamofobi au protestat în mai multe oraşe importante din Europa

06 Feb 2016   •   21:22
VIDEO - Câteva zeci de mii de manifestanţi islamofobi au protestat în mai multe oraşe importante din Europa

Mii de persoane au participat, sâmbătă, la manifestaţii împotriva migranţilor la Dresda, germania dar şi în alte oraşe europene în cadrul unei zile europene organizate de mişcarea islamofobă germană Pegida, scrie 7sur7.be.

Cele două manifestaţii principale s-au derulat la Dresda, fieful organizaţiri Pegida, unde s-au adunat între 6.000 şi 8.000 de persoane şi la Praga unde au participat în jur de 5.000 de oameni.

În timpul manifestaţiilor ai avut loc ciocniri între protestatari şi forţele de ordine.

În jur de 20 de persoane au fost arestate la Calais, în timpul unei adunări spontane ostile faţă de refugiaţii.



La Amsterdam forţele de securitate au arestat peste 24 de manifestanţi, partizani sau adversari ai Pegida, în timpul unei confruntări între islamofobi, pro-refugiaţi şi forţele de ordine. Scene asemănătoare s-au întregistrat şi la Dublin.



Manifestaţii mult mai calme au avut loc la Varşovia, Bratislava, Gratz, sudul Austriei cât şi la Birmingham, Marea Britanie. În paralel cu protestele organizate de Pegida au avut loc contramanifestaţii în majoritatea oraşelor.

PEGIDA (prescurtare pentru Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes, traducere: Patrioţii Europeni împotriva Islamizării Vestului) este o organizaţie populistă de dreapta, fondată în Dresda, ce organizează din octombrie 2014 demonstraţii împotriva procesului de „islamizare” a Germaniei şi Europei. (Wikipedia)

Dresda
Dublin


×