x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Cozi lungi de zeci de metri la ATM-urile din Puerto Rico

VIDEO - Cozi lungi de zeci de metri la ATM-urile din Puerto Rico

26 Sep 2017   •   18:33
VIDEO - Cozi lungi de zeci de metri la ATM-urile din Puerto Rico

Trecerea uraganului Maria prin insula Puerto Rico a provocat moartea a 16 persoane şi colapsul sistemului electric, precum şi daune însemnate reţelei de aprovizionare cu apă şi de telecomunicaţii, astfel încât mii de oameni au rămas în imposibilitatea de a lua legătura cu exteriorul. 

Ca urmare a trecerii uraganului Maria, sistemul de electricitate şi de telecomunicaţii din Puerto Rico s-a prăbuşit şi marea parte a populaţiei a rămas izolată fără posibilitate de a lua legătura prin telefoanele mobile sau pe internet.

Uraganul Maria a ''distrus complet'' Puerto Rico, afirna joi, preşedintele american, Donald Trump, după ce a declarat stare de catastrofă naturală pe această insulă din Caraibe, care se pregăteşte să facă faţă unor inundaţiilor potenţial "catastrofale", transmite France Presse. 

"Puerto Rico este absolut anihilat. Insula se află într-o stare foarte, foarte delicată... Reţeaua electrică este distrusă", a adăugat preşedintele Statelor Unite în marja Adunării Generale a ONU de la New York. 

Anterior, liderul american a declarat stare de catastrofă naturală în Puerto Rico, procedură ce va permite deblocarea de fonduri federale pentru a ajuta acest stat insular din Marea Caraibilor asociat SUA. 

Primarul capitalei portoricane, Carmen Yulin Cruz, a fost în consens cu preşedintele Trump în ceea ce priveşte amploarea daunelor provocate de uragan. "San Juan pe care îl ştiam ieri a dispărut". Devastarea este "practic absolută", a spus ea în lacrimi, într-un refugiu, adăugând că "multe părţi ale oraşului San Juan sunt complet inundate". 

"Viaţa noastră, aşa cum o ştim, s-a schimbat", a adăugat Carmen Yulin Cruz, care se aşteaptă ca Puerto Rico şi cei 3,5 milioane de locuitori ai săi să nu aibă energie electrică timp de patru până la şase luni. 

 

 

×