x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Furtuna tropicală din Filipine a făcut 53 de victime. Vântul a suflat cu până la 210 de kilometri pe oră

(VIDEO) Furtuna tropicală din Filipine a făcut 53 de victime. Vântul a suflat cu până la 210 de kilometri pe oră

31 Dec 2014   •   11:39
(VIDEO) Furtuna tropicală din Filipine a făcut 53 de victime. Vântul a suflat cu până la 210 de kilometri pe oră

Furtuna tropicală care afectează de trei zile statul Filipine s-a soldat cu 53 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii miercuri. Numărul victimelor îl depăşeşte pe cel al supertaifunului Hagupit, care a ucis 27 de oameni la începutul lunii decembrie, relatează AFP.

Filipinele sunt lovite anual de circa 20 de furtuni tropicale, care se transformă uneori în taifunuri. Vântul a suflat cu până la 210 de kilometri pe oră, fiind însoţit de ploi abundente ce au produs inundaţii şi alunecări de teren.

Furtuna Jangmi a făcut 19 victime în oraşul Catbalogan (din provincia Samar), oamenii murind din cauza unei alunecări de teren care a acoperit case şi maşini. 'Nu ne aşteptam la un astfel de potop. Credeam că dealul unde a avut loc alunecarea de teren este solid ca stânca', a declarat AFP primarul localităţii, Stephany Uy-Tan. Ea a recunoscut că, din cauză că nu s-a anticipat amploarea furtunii, nu s-a aplicat niciun plan de evacuare.




×