x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Gradina zoologică din Berlin are un pui de urs polar nou-născut

VIDEO - Gradina zoologică din Berlin are un pui de urs polar nou-născut

09 Dec 2017   •   16:15
VIDEO - Gradina zoologică din Berlin are un pui de urs polar nou-născut

Specialiştii de la Grădina Zoologică din Berlin - Tierpark Zoo - aşteaptă cu speranţă şi anxietate să vadă dacă un pui de urs polar născut joi va supravieţui primelor zile după naştere, o perioadă considerată critică, întrucât probabilitatea de deces este deosebit de ridicată în acest interval, a declarat vineri directorul instituţiei germane, citat de Reuters. 

Fratele geamăn al acestui pui de urs polar s-a născut mort şi a fost mâncat de mama lui, Tonja, în timpul nopţii de joi spre vineri, au precizat oficialii germani. 

Puiul rămas în viaţă este urmaşul cuplului de urşi polari alcătuit din Tonja, în vârstă de opt ani, şi Wolodja, în vârstă de şase ani, al căror prim pui, Fritz, a murit la vârsta de patru luni în martie, în urma unor complicaţii generate de o inflamaţie hepatică. 

"Suntem foarte bucuroşi. Cu toate acestea, la fel ca anul trecut, acum este un bun moment să ne încrucişăm degetele şi să sperăm că totul va fi bine", a declarat directorul de la Tierpark Zoo, Andreas Knieriem. Potrivit spuselor sale, riscul de mortalitate înregistrat în rândul puilor de urs polar nou-născuţi este de 50%. 

"Riscul ca un pui de animal să moară în primele 10 zile după naşterea sa este deosebit de ridicat", a adăugat Andreas Knieriem. 

Puiul supravieţuitor are o lungime de aproximativ 30 de centimetri. Sexul lui nu este deocamdată cunoscut, întrucât îngrijitorii de la această grădină zoologică nu doresc să se apropie de cele două animale în timpul primelor zile de viaţă ale puiului.AGERPRES

×