x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Imagini şocante în Filipine, o maşină de poliţie calcă oameni în timpul unei demonstraţii

VIDEO - Imagini şocante în Filipine, o maşină de poliţie calcă oameni în timpul unei demonstraţii

19 Oct 2016   •   16:55
VIDEO - Imagini şocante în Filipine, o maşină de poliţie calcă oameni în timpul unei demonstraţii

Maşini ale poliţiei din Filipine au intrat în plin în demonstranţii care protestau miercuri în faţa ambasadei SUA din Manila împotriva prezenţei trupelor americane în ţară, susţine unul dintre organizatorii protestelor, citat de DPA. 

Poliţia a făcut uz şi de gaze lacrimogene în tentativa de a-i dispersa pe cei peste 1.000 de protestatari adunaţi. 

Demonstranţii protestau în faţa ambasadei când poliţia a început să disperseze mulţimea, a declarat Renato Reyes, secretar general al grupului de stânga Bagong Alyansang Makabayan (Noua Alianţă Patriotică). 

Protestatarii au aruncat cu vopsea roşie în porţile ambasadei şi au vandalizat zidurile cu sloganuri precum 'Trupele americane afară!' şi 'SUA, o pacoste pentru muncitori'. 

'S-a tras cu gaze lacrimogene asupra oamenilor din faţa ambasadei SUA când protestul era pe final. Unii protestatari au fost loviţi de vehicule ale poliţiei în faţa ambasadei SUA', a postat Reyes pe Twitter. 

Reyes a mai precizat că aproape 30 de demonstranţi au fost arestaţi, printre care şi un medic şi o asistentă care le acordau îngrijiri celor răniţi. AGERPRES

ATENŢIE! Filmarea prezintă imagini pe care unii le-ar putea considera ofensatoare sau şocante!

Filipine

×