x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Papa Francisc avertizează liderii lumii: Puterea e ca atunci când bei gin pe stomacul gol. Te amețește

VIDEO - Papa Francisc avertizează liderii lumii: Puterea e ca atunci când bei gin pe stomacul gol. Te amețește

26 Apr 2017   •   17:50
VIDEO - Papa Francisc avertizează liderii lumii: Puterea e ca atunci când bei gin pe stomacul gol. Te amețește

Papa Francisc a fost protagonistul unei apariţii-surpriză, marţi, la conferinţa TED 2017 suveranul pontif îndemnând liderii lumii "să dea dovadă de o atitudine umilă" şi exprimându-şi totodată speranţa că inovaţiile tehnologice nu vor lăsa în urmă oamenii, informează Reuters. 

Papa a transmis acest apel prin intermediul unui mesaj video de 18 minute filmat în Cetatea Vaticanului şi difuzat audienţei la conferinţa anuală TED, desfăşurată la Vancouver. 

"Cu cât sunteţi mai puternici cu atât acţiunile voastre vor avea un impact mai mare asupra oamenilor, cu cât aveţi mai multe responsabilităţi cu atât trebuie să daţi dovadă de o atitudine umilă", a spus suveranul pontif aşezat la un birou. 

"Dacă nu, puterea pe care o deţineţi vă va distruge şi îi veţi distruge şi pe alţii", a adăugat el. 

Comentariile au venit ca un ecou al temelor abordate frecvent de papa Francisc, acesta făcând apel în numeroase ocazii ca suferinţa imigranţilor, a săracilor şi a altor persoane vulnerabile să nu fie ignorată. 

Vorbind în italiană, cu subtitrare, suveranul pontif a îndemnat la solidaritate pentru a depăşi "o cultură a deşeurilor" care a afectat nu numai hrana ci şi oamenii, aceştia fiind daţi deoparte de sistemele economice care se bazează din ce în ce mai mult pe automatizare. 

"Ce minunat ar fi dacă evoluţia inovaţiei ştiinţifice şi tehnologice se va împleti cu egalitatea şi incluziunea socială", a mai spus papa Francisc. 

Conferinţele TED (Technology Entertainment and Design) au devenit din ce în ce mai populare în lumea întreagă fiind urmărite în total de peste 4,6 miliarde de ori de la debutul difuzării lor online, în 2006 (www.ted.com), potrivit sursei citate. 

Printre persoanele prezente la TED 2017 desfăşurată la Vancouver Convention Centre se numără antreprenorul Elon Musk, marele maestru şahist Garry Kasparov şi jucătoarea de tenis Serena Williams.AGERPRES

 

×