x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - SUA condamnă categoric reţinerea sutelor de protestatari paşnici în Rusia

VIDEO - SUA condamnă categoric reţinerea sutelor de protestatari paşnici în Rusia

27 Mar 2017   •   12:56
VIDEO - SUA condamnă categoric reţinerea sutelor de protestatari paşnici în Rusia

SUA condamnă categoric reţinerea sutelor de protestatari paşnici în Rusia, a observatorilor pentru drepturile omului şi a jurnaliştilor, se arată într-un mesaj publicat luni pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. 

În mesajul misiunii diplomatice se face referire şi la o afirmaţie a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner. 

"Încarcerarea lor este o ofensă la adresa esenţei valorilor democratice. Poporul rus, la fel ca popoarele din întreaga lume, merită o guvernare transparentă şi care poate fi trasă la răspundere, tratament egal în faţa legii şi posibilitatea de a-şi exercita drepturile fără teamă de opresiune", a afirmat Mark Toner. 

Poliţia din Moscova a anunţat arestarea a circa 500 de persoane la un miting neautorizat convocat de opozantul Alexei Navalnâi, care a fost de asemenea reţinut. Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în monitorizarea manifestaţiilor, afirmă că ar fi vorba de "cel puţin 933 de persoane" în capitală şi alte zeci în provincie. La Sankt Petersburg, unde s-au adunat duminică aproximativ 4000 de protestatari, au avut loc peste 130 de arestări, relatează agenţia Interfax, preluată de AFP. AGERPRES

 

×