x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Susţin turcii financiar Statul Islamic? Ruşii spun că da

VIDEO - Susţin turcii financiar Statul Islamic? Ruşii spun că da

30 Dec 2015   •   13:42
VIDEO - Susţin turcii financiar Statul Islamic? Ruşii spun că da

Turcia se confruntă cu o nouă acuzaţie conform căreia susţine financiar Statul Islamic cumpărând, cu un preţ scăzut, petrol de la gruparea teroristă, relatează mirror.co.uk.

O nouă înregistrare video, realizată de spioni ruşi, care a fost dată publicităţii zilele trecute, arată camioane şi cisterne care intră în Turcia pe la un punct de trecerea frontierei cu Irak-ul.

Oficialii de la Kremlin susţin că TIR-urile cisternă intră în Turcia şi din Siria.

Generalul Sergei Rudskoi a declarat că: "Imaginile au fost surprinse în Zakho, unde se aflau de ambele părţi ale graniţei 11.775 de TIR-uri cisternă şi camioane.

"Petrolul soseşte pe teritoriul turc printr-un punct de frontieră din regiunea Zakho", a acuzat Rudskoi, prezentând imagini prin satelit ale convoaielor şi instalaţii logistice situate, potrivit lui, la frontiera irakiano-turcă. "În momentul înregistrării imaginilor din regiunea Zakho, 11.775 de camioane-cisternă se aflau de o parte şi de alta a frontierei irakiano-turcă", a susţinut generalul rus.

Statul Major rus a mai anunţat că aviaţia rusă a distrus săptămânile trecute 37 de ţinte având legătură cu extragerea şi prelucrarea de ţiţei în Siria, precum şi 17 convoaie de camioane-cisternă, numărul vehiculelor de transport distruse de la sfârşitul lui septembrie depăşind 2.000 de unităţi.




×