x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Sute de turişti blocaţi de ciclonul Gita in Noua Zeelanda

VIDEO Sute de turişti blocaţi de ciclonul Gita in Noua Zeelanda

21 Feb 2018   •   07:18
VIDEO Sute de turişti blocaţi de ciclonul Gita in Noua Zeelanda

Peste o mie de persoane erau blocate miercuri în regiunea Golden Bay din Noua Zeelandă de coada ciclonului Gita care a lovit puternic Pacificul de Sud, au informat autorităţile locale, care intenţionează să recurgă la feriboturi pentru a transporta excursioniştii ramasi zona respectiva, situata în Insula de Sud a Noii Zeelande.

 

Importante alunecări de teren au dus la închiderea principalei căi rapide. Pe de altă parte, ciclonul a lăsat fără curent zeci de mii de locuinţe, a antrenat căderi de copaci şi a distrus mai multe sectoare de drumuri. Săptămâna trecută, Gita, care era clasat în categoria 5 - nivelul maxim -, a devastat Insulele Tonga şi Insulele Samoa.

Fara curent

Între timp, el a scăzut în intensitate, dar coada ciclonului a lovit Noua Zeelandă în noaptea de marţi spre miercuri, cu vânturi de 140 de kilometri pe oră şi 200 de milimetri de ploaie, afectând în principal Insula de Sud.

Şapte consilii regionale, printre care cel din Christchurch, al doilea oraş ca mărime din Noua Zeelandă, toate situate în Insula de Sud, au declarat stare de urgenţă, autorităţile anticipând ce era mai rău.

"Vom folosi toate mijloacele pentru a rezolva situatia. Feriboturi, barje, zboruri aeriene... Avem 5.000 de locuitori care trebuie să se hrănească şi sunt turişti", a explicat Richard Kempthorne.

Potrivit serviciul meteorologic MetService, ciclonul se va îndreptat miercuri spre largul mării, la sud de Christchurch.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur noua zeelanda ciclon turişti