x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Violenţe la Paris după ce un chinez a fost împuşcat de un poliţist

VIDEO - Violenţe la Paris după ce un chinez a fost împuşcat de un poliţist

28 Mar 2017   •   14:25
VIDEO - Violenţe la Paris după ce un chinez a fost împuşcat de un poliţist

Poliţia franceză a arestat luni seară 35 de persoane în urma unei manifestaţii care a degenerat în violenţe în faţa unui comisariat din Paris, după moartea unui chinez în timpul unei intervenţii a forţelor de ordine, a comunicat marţi prefectura de poliţie, transmite AFP. 

'Treizeci şi cinci de persoane au fost arestate' în urma unei adunări la care au fost prezenţi circa 150 de 'membri ai comunităţii asiatice' în faţa comisariatului din arondismentul 19, în nordul capitalei, luni seară, a informat prefectura. 

Trei poliţişti au fost răniţi uşor, iar patru autovehicule, dintre care unul aparţinând poliţiei, au fost avariate de un dispozitiv incendiar. 

'Autorităţile de poliţie de la faţa locului şi-au confirmat voinţa de a primi o delegaţie de membri ai comunităţii asiatice pentru a le oferi răspunsuri la întrebările privind intervenţia de duminică a poliţiştilor', a explicat prefectura, precizând că întâlnirea nu a avut loc, din lipsa unui interlocutor. 

Duminică seara, în timpul unei intervenţii pentru un 'diferend familial' într-o locuinţă din arondismentul 19 al capitalei, un bărbat s-a repezit, 'imediat după deschiderea uşii', asupra unui poliţist, rănindu-l cu o armă albă, a relatat pentru AFP o sursă din cadrul forţelor de ordine. 

Unul din poliţişti a deschis focul pentru a-şi proteja colegul, rănindu-l mortal pe agresor, a explicat sursa. 

Potrivit avocatului familiei defunctului, aceasta 'contestă în totalitatea această versiune a faptelor', întrucât bărbatul 'nu a rănit pe nimeni'. 

Bărbatul, care se afla împreună cu cei patru copii ai săi, cu vârste între 15 şi 21 de ani, tocmai tăia 'peşte cu foarfeca', a afirmat avocatul, care a explicat că poliţia a fost chemată de un vecin.

Avocatul a declarat că 'poliţiştii au deschis focul prin uşa apartamentului', 'fără somaţie'. 

Familia urmează să fie audiată marţi după-amiază de Inspectoratul general al poliţiei naţionale (IGPN), a precizat avocatul. AGERPRES

×