x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viitorul Marii Britanii se decide în DOUĂ zile. Ce se va întâmpla dacă scoţienii se împotrivesc independenţei

Viitorul Marii Britanii se decide în DOUĂ zile. Ce se va întâmpla dacă scoţienii se împotrivesc independenţei

16 Sep 2014   •   09:01
Viitorul Marii Britanii se decide în DOUĂ zile. Ce se va întâmpla dacă scoţienii se împotrivesc independenţei

Cu doar două zile înainte de referendumul pentru independenţa Scoţiei, lupta se anunţă mai strânsă ca niciodată.  În vreme ce unele sondaje de opinie înclină balanţa în favoarea unioniştilor, altele le dau câştig de cauză separatiştilor. Lupta a fost, însă, îndulcită de o cofetărie, care a scos la vânzare prăjituri create special pe tema referendumului.

Peste patru milioane de britanici sunt aşteptaţi la urne pe 18 septembrie la referendumul pentru independenţa Scoţiei.

Dacă rezultatul referendumului va fi împotriva independenţei, scoţienii nu vor mai organiza un alt scrutin, a anunţat chiar liderul Partidului Naţional Scoţian.

În acest timp, o cofetărie din Scoţia îi invită pe alegători să cumpere prăjituri , în funcţie de votul pe care îl vor da pe 18 septembrie, scrie antena3.

De aici, scoţienii pot cumpăra minunatele cupcakes. "Pentru" sunt cele pe care se află drapelul scoţian, "Nu", cele pe care tronează steagul Regatului Unit, iar pentru cei care încă nu s-au decis, o prăjitură pe care se află semnul întrebării.

Proprietarii spun că balanţa înclină în favoarea unioniştilor, care au cumpărat prăjiturelele cu "Nu independenţei" în proporţie de 41 la sută, cu doar un procent mai mult decât cei ce doresc despărţirea de Regat.

×