x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban: Europa are o problemă de conştiinţă în legătură cu Ucraina

Viktor Orban: Europa are o problemă de conştiinţă în legătură cu Ucraina

23 Iul 2016   •   18:20
Viktor Orban: Europa are o problemă de conştiinţă în legătură cu Ucraina

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că Europa are o problemă de conştiinţă legată de Ucraina, în condiţiile în care nu s-a ţinut de promisiunile făcute acestei ţări.

El a spus că "Ucraina este una dintre cele mai grele probleme politice şi de conştiinţă în Europa".

Orban a făcut şi o analiză a situaţiei în care a ajuns Ucraina, de la ţară tampon, între Occident şi Rusia, la o ţară care aspiră la integrarea europeană, dar care a pierdut o parte din teritoriu şi de populaţie.

"Dacă privim unde am ajuns în cei trei ani, bilanţul e foarte tragic. Ţara a pierdut o parte importantă a teritoriului, o mare parte a populaţiei, dar nu în război, ci au plecat în Occident. Nici urmă de stabilitate", a susţinut Orban, potrivit traducerii asigurate de organizatori.

El a arătat că a scăzut calitatea vieţii în Ucraina, ţara are probleme economice, iar conducătorii Europei au făcut promisiuni şi nu s-au ţinut de cuvânt. "Nu ne-am ţinut de cuvânt şi asta e o problemă de conştiinţă", a mai spus premierul Ungariei.

Viktor Orban a menţionat că "Guvernul Ungariei face mult mai mult decât ceea ce se face public" pentru a rezolva situaţia din Ucraina, pentru sprijini atât minoritatea maghiară de acolo, cât şi pe toţi cei nevoiaşi, pentru a obţine ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii ucraineni.

"Europa are o problemă de conştiinţă în legătură cu Ucraina, acest lucru este foarte clar. A dat un test, dacă doriţi, Europa în acest sens şi a picat testul", a explicat Orban, în finalul lucrărilor Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad.

Cea de a XXVII-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad s-a desfăşurat în perioada 20 - 24 iulie sub motto-ul 'Am fost, suntem şi vom fi acasă în Europa', iar printre invitaţi s-a numărat şi premierul Ungariei, Viktor Orban.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viktor Orban europa ucraina Ungaria europa