x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vînătorii de nazişti i-au luat urma „măcelarului" din Mauthausen

Vînătorii de nazişti i-au luat urma „măcelarului" din Mauthausen

de Veronica Micu    |    09 Iul 2008   •   00:00
Vînătorii de nazişti i-au luat urma „măcelarului" din Mauthausen

13:15 • Aribert Heim, cunoscut drept "Doctorul Morţii" şi unul dintre cei mai importanţi oameni care au participat la crimele comandate de Hitler, a fost găsit în Chile.

Aribert Heim, cunoscut drept "Doctorul Morţii" şi unul dintre cei mai importanţi oameni care au participat la crimele comandate de Hitler, a fost găsit în Chile.


MĂCELARUL. Reprezentanţii Centrului Simon Wiesenthal, supranumiţi şi "vînătorii de nazişti", cred că Heim se ascunde în Patagonia, în casa fiicei sale. Aceştia au informaţii conform cărora Heim a realizat o arhivă cu datele victimelor pe care le-a torturat şi pe care apoi le-a ucis în lagărele de concentrare din Mauthausen, Austria, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. El este acuzat că i-ar fi ucis pe evrei folosind metode dintre cele mai crude. Conform supravieţuitorilor Holocaustului, "Doctorul Morţii" făcea operaţii şi amputări ale membrelor fără să folosească un anestezic, numai pentru a vedea cât de multă durere pot suporta victimele sale. Injecţiile în inimă cu benzină, apă sau otravă erau metodele preferate de Heim în lagărul din Mauthausen.


TORTURI. "În ultimele zile am primit informaţii de la două surse diferite, ambele legate de Chile, despre care credem că au potenţial, în sensul de a-l găsi pe Heim", a declarat Efraim ZUroff, directorul Departamentului Israel din Centrul Simon Wiesenthal. Grupul de cercetărori a pus o recompensă de 315.000 de euro pentru orice informaţie care ar duce la arestarea lui Aribert Heim. "Crimele sale sunt foarte bine documentate, pentru că a ţinut un jurnal al operaţiilor pe care le-a realizat. A torturat foarte mulţi oameni în Mauthausen şi a folosit părţi al cadavrelor drept ornamente pentru casă", a declarat Zurrof. Despre medicul nazist se spune că era mai brutal decât controversatul doctor Josef Mengele, supranumit „îngerul morţii". În lagărul de concentrare de la Mauthausen, Heim a omorît cu sadism cel puţin 300 de evrei. El le injecta victimelor sale ser cu otravă direct în inimă sau le opera fără anestezie, până când aceştia leşinau de durere. În mai 1945, Aribert Heim a fost arestat şi trimis într-un lagăr de muncă forţată. Este eliberat după numai doi ani şi se instalează în Baden-Baden, unde şi-a deschis un cabinet ginecologic. Heim a dispărut fără urmă în 1962, exact cu o zi înainte ca autorităţile să-l aresteze.

 

×
Subiecte în articol: externe heim