x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violuri din plăcere și la comandă comise de SI

Violuri din plăcere și la comandă comise de SI

de Şerban Mihăilă    |    22 Feb 2017   •   16:33
Violuri din plăcere și la comandă comise de SI
Sursa foto: Khalid Mohammed/AP

Capturat de forțele kurde, un jihadist din organizația teroristă Stat Islamic a mărturisit fără urmă de remușcare că a violat peste 200 de femei. El a declarat că emirii pentru care a luptat și comandanții săi militari i-au dat undă verde să violeze cât mai multe femei în teritoriile ocupate de gruparea radicală. Cele mai atractive dintre victimele jihadiștilor sunt obligate apoi să se mărite cu agresorii.

Capturat de kurzi în timpul luptelor din orașul irakian Mosul, un jihadist din organizația teroristă Stat Islamic (SI) a mărturisit fără urmă de remușcare că a violat peste 200 de femei, relatează agenția Reuters, citată de site-ul Breitbart. „Tinerii au nevoie de asta. Este un lucru normal”, a spus presupusul violator în serie, identificat drept Ammar Hussein, în vârstă de 21 de ani. Tânărul a mai afirmat că „emirii și comandanții militari locali le-au dat undă verde camarazilor săi să violeze cât de multe yazidite și alte femei sunt în stare”, mai scrie Reuters, care a avut acces la terorist prin intermediul serviciilor kurde de informații. Yazidiții sunt un grup religios de etnie kurdă și cred într-un singur Dumnezeu, care a creat lumea aflată în grija a șapte ființe divine. „Hussein a spus că s-a mutat din casă în casă în mai multe orașe irakiene, violând femei yazidite și din alte minorități religioase, într-un moment în care SI era în plină expansiune, cucerind tot mai multe teritorii aflate sub controlul forțelor irakiene de securitate”, susține Reuters, precizând că nu poate confirma din surse independente declarațiile tânărului. În timpul interogatoriului, el a mai declarat că, de la înrolarea sa în SI, în 2013, a executat aproximativ 500 de persoane. La rândul lor, oficialitățile de securitate kurde susțin că dețin dovezi asupra violurilor și crimelor comise de Hussein, dar nu pot afirma cu exactitate care este numărul acestora. În pofida atrocităților comise, arată Breitbart, Ammar Hussein se consideră o victimă și atribuie crimele sale sărăciei din orașul Mosul, unde a crescut. „Nu am avut bani. Nu am avut pe nimeni să-mi spună: «Asta e greșit și asta e bine». Nu am avut slujbă (…) Împușcam pe cine trebuia să împușcăm și decapitam pe cine trebuia să decapităm”, a spus el pentru Reuters.

Nici sunnitele nu sunt iertate

Dezvăluirile prestigioasei agenții de presă au fost făcute în aceeași zi în care organizația neguvernamentală pentru drepturile omului „Human Rights Watch” (HRW) a prezentat câteva dintre primele cazuri de abuzuri comise de SI, grupare sunnită, împotriva femeilor sunnite. Între aceste abuzuri figurează detenția arbitrară a victimelor, violuri, tortură și constrângerea fetelor și femeilor sunnite de a se mărita cu membri ai organizației teroriste. Inițial, atrocitățile comise de SI în Orientul Mijlociu s-au îndreptat contra femeilor din populațiile minoritare, precum cele yazidite și creștine, prin agresiuni documentate și relatate până acum pe larg de victime, martori oculari, autorități locale sau organizații pentru drepturile omului. Pentru prima oară, HRW a dezvăluit și documentat cazuri în care fetele și femeile sunnite sunt victime ale brutalității SI. „Luptători din SI rețin în mod discreționar, aplică rele tratamente, torturează și obligă sunnitele din teritoriile controlate în Irak să se mărite cu ei”, se arată în raportul HRW.

 

„Foarte puține lucruri se știu până acum despre abuzurile sexuale comise asupra femeilor sunnite arabe care trăiesc în teritoriile controlate de SI” – Lama Fakih, director adjunct al HRW pentru Orientul Mijlociu

 

×