x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIRUSUL EBOLA. Barack Obama consideră că închiderea frontierelor ar fi contraproductivă

VIRUSUL EBOLA. Barack Obama consideră că închiderea frontierelor ar fi contraproductivă

17 Oct 2014   •   07:54
VIRUSUL EBOLA. Barack Obama consideră că închiderea frontierelor ar fi contraproductivă

Preşedintele american, Barack Obama, este de părere că închiderea frontierelor pentru persoanele provenite din ţări africane cu focare de Ebola ar fi contraproductivă. Obama a subliniat posibilitatea numirii unui responsabil pentru a coordona eforturile la nivel federal de luptă împotriva maladiei, relatează AFP, conform Agerpres.

La încheierea unei reuniuni la Casa Albă cu echipa care se ocupă de răspunsul la epidemia de Ebola, Obama a afirmat că toate discuţiile cu experţii arată că interzicerea călătoriilor ar fi mai puţin eficientă decât măsurile de control introduse deja pe aeroporturi.

În opinia preşedintelui american, o astfel de iniţiativă ar risca să determine persoanele originare din ţările în cauză (Guineea, Liberia, Sierra Leone) să utilizeze alte mijloace de transport pentru a ajunge în alte ţări şi să ascundă ţara lor de provenienţă. ''S-ar putea să dispunem în cele din urmă de mai puţine informaţii despre cine este purtătorul virusului'', a avertizat Obama, răspunzând cererilor în acest sens formulate de numeroşi membri ai Congresului.

Întrebat despre posibilitatea de a numi o persoană care să se ocupe cu coordonarea la nivel federal a demersurilor angajate pentru lupta împotriva Ebola, Obama a afirmat că s-ar putea să ia o astfel de iniţiativă.

×
Subiecte în articol: ebola barack obama frontiere ebola sua