x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIRUSUL MORTAL EBOLA: Senegalul și-a închis din nou frontierele cu Guineea

VIRUSUL MORTAL EBOLA: Senegalul și-a închis din nou frontierele cu Guineea

22 Aug 2014   •   07:59
VIRUSUL MORTAL EBOLA: Senegalul și-a închis din nou frontierele cu Guineea

Senegalul şi-a închis joi frontierele cu Guineea din cauza epidemiei de Ebola, la peste trei luni de la redeschiderea lor, informează un comunicat al Ministerului de Interne citat de AFP.

'Ţinând cont de evoluţia febrei hemoragice a virusului Ebola care reprezintă o problemă de sănătate publică de amploare mondială, Senegalul a decis să închidă din nou frontierele terestre cu Republica Guineea. Această măsură este valabilă şi la frontierele aeriene şi maritime pentru aeronavele şi navele care provin din Republica Guineea, Sierra Leone şi Liberia', conform textului citat.

Posturile de trecere a frontierei oficiale cu Guineea sunt situate în sudul şi sud-estul ţării, relatează AFP, citată de Agerpres.

Senegalul şi-a închis frontierele terestre cu Guineea de la 30 martie şi până la 6 mai, redeschizându-le 'datorită evoluţiei pozitive a epidemiei', conform ministrului de interne, Abdoulaye Daouda Diallo. La momentul respectiv, epidemia, care s-a declanşat la începutul anului în Guineea, se soldase cu circa o sută de morţi în această ţară şi în jur de zece în Liberia vecină.

De atunci, maladia a provocat moartea a 1.350 de persoane, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guineea şi 374 în Sierra Leone, conform ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) valabil pentru data de 18 august.

×
Subiecte în articol: ebola senegal guineea epidemie ebola