x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vlad Filat, aflat în arest preventiv, a intrat în greva foamei

Vlad Filat, aflat în arest preventiv, a intrat în greva foamei

30 Noi 2015   •   18:24
Vlad Filat, aflat în arest preventiv, a intrat în greva foamei
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, reţinut la 15 octombrie pentru corupţie, a intrat de luni în greva foamei, nemulţumit de tratamentul la care este supus în penitenciarul din Chişinău unde este încarcerat, informează MOLDPRES, citând anunţul făcut de avocaţii fostului premier al Republicii Moldova, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, autorităţile au încercat constant să limiteze contactul deputatului cu publicul, iar în cadrul ultimelor întâlniri cu avocaţii, el s-a plâns de faptul că împotriva sa sunt întreprinse în mod constant acţiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul deţinuţilor din penitenciar.

Vlad Filat consideră că scopul respectivelor acţiuni ilegale din partea autorităţilor statului nu este altul decât demoralizarea sa, se arată în comunicat.

Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat, a fost reţinut la 15 octombrie de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie după ce, la solicitarea procurorului general, parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară. Ulterior, mandatul de arest preventiv a fost prelungit până la 14 decembrie.

Vlad Filat este cercetat penal pentru corupţie şi implicare directă în fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova, riscând până la 15 ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: vlad filat