x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin afirmă că peste 40.000 de cetățeni nord-coreeni lucrează în Rusia

Vladimir Putin afirmă că peste 40.000 de cetățeni nord-coreeni lucrează în Rusia

04 Oct 2017   •   15:50
Vladimir Putin afirmă că peste 40.000 de cetățeni nord-coreeni lucrează în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că aproximativ 40.000 de cetăţeni nord-coreeni lucrează în prezent în Rusia, ei trimiţând periodic autorităţilor de la Phenian o parte a salariilor lor, transmite Reuters. 

În cadrul unui forum pe teme energetice, liderul rus a afirmat că Moscova este îngrijorată de creşterea tensiunilor între Occident şi Phenian în legătură cu programele nuclear şi balistic nord-coreene, întrucât Federaţia Rusă şi Coreea de Nord au o frontieră terestră comună. 

De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că oricine care discută cu Phenianul de pe poziţii de forţă nu face altceva decât să consolideze poziţia autorităţilor nord-coreene. 

În urmă cu două săptămâni, preşedintele american Donald Trump a ameninţat, în faţa Adunării Generale a ONU, că va 'distruge în totalitate' Coreea de Nord. El l-a calificat de asemenea pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un drept 'omul-rachetă' îmbarcat pentru 'o misiune sinucigaşă'. 

La rândul său, Kim Jong-Un s-a lansat într-un atac personal împotriva preşedintelui american, pe care l-a calificat drept 'ramolit şi deranjat mintal'. 

Tensiunile au atins un nou punct culminant lunea trecută, când Phenianul a acuzat Washingtonul că i-a 'declarat război'.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coreea de nord Vladimir Putin Phenian