x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin asigură Bagdadul de susţinerea Moscovei în lupta împotriva jihadiştilor din Irak

Vladimir Putin asigură Bagdadul de susţinerea Moscovei în lupta împotriva jihadiştilor din Irak

de Agerpres    |    20 Iun 2014   •   19:31
Vladimir Putin asigură Bagdadul de susţinerea Moscovei în lupta împotriva jihadiştilor din Irak

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări vineri premierului irakian Nouri al-Maliki că Moscova susţine autorităţile de la Bagdad în lupta împotriva jihadiştilor din Irak, a anunţat Kremlinul într-un comunicat citat de RIA Novosti.

În timpul unei convorbiri telefonice, "preşedintele Putin a confirmat întreaga susţinere a Rusiei faţă de eforturile pe care le face guvernul irakian pentru eliberarea cât mai rapid posibil a teritoriului republicii de terorişti", se arată în comunicatul menţionat.

La rândul său, premierul Nouri al-Maliki l-a informat pe preşedintele Putin despre evoluţia situaţiei politico-militare din Irak şi despre măsurile întreprinse de autorităţile irakiene în lupta cu grupările teroriste.

Irakul se confruntă în ultima perioadă cu o ofensivă a jihadiştilor Statului Islamic din Irak şi Levant (EIIL), care au cucerit importante porţiuni de teritorii din patru provincii din nordul şi estul ţării, generând îngrijorare în rândul comunităţii internaţionale. 

×
Subiecte în articol: putin irak