x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, criticat în direct

Vladimir Putin, criticat în direct

16 Iun 2017   •   17:40
Vladimir Putin, criticat în direct

„Trei mandate prezidențiale sunt suficiente!” sau „Când veți înceta să încălcați Constituția?” sunt comentarii ale rușilor nemulțumiți, care au „perturbat”, ieri, ședința anuală de întrebări-răspunsuri a lui Vladimir Putin, apărând pe ecran în fața a milioane de telespectatori, informează AFP, citată de Agerpres.

Această emisiune, intitulată „Linia directă”, ce se desfășoară „ca unsă” și al cărei mod de derulare este prevăzut de obicei în cele mai mici detalii, îi invită pe ruși să-i pună în direct întrebări președintelui rus, inclusiv prin SMS. Pentru această a 15-a ediție, au fost primite mai mult de două milioane de întrebări, dintre care unele, critice, au apărut într-un chenar albastru în dreapta ecranului, la postul public de televiziune. „Putin, chiar speri că poporul crede în acest circ cu întrebări pregătite din timp?”, au putut citi telespectatorii acestei emisiuni de mare audiență. „La revedere, Vladimir Vladimirovici!”, a apărut apoi pe ecran, în condițiile în care președintele nu a anunțat nici de data aceasta dacă va candida în alegerile prezidențiale prevăzute pentru martie 2018. Câteva minute mai târziu, chenarul albastru dispărea de pe ecran.

Manifestanți arestați la Moscova

Acest nou show televizat de întrebări-răspunsuri are loc la trei zile după arestarea a peste 1.720 de manifestanți ieșiți pe străzi la apelul opozantului rus Alexei Navalnîi, la Moscova și în mai multe orașe ale Federației Ruse. În timpul emisiunii, președintele Putin răspunde la întrebări triate minuțios și care abordează o gamă largă de subiecte, de la pensii la probleme internaționale.

Întrebat asupra atitudinii secretoase în privința vieții sale de familie, Putin a spus că este bunicul a doi nepoți, dezvăluind în premieră existența lor.

 

×
Subiecte în articol: putin manifestanţi Moscova