x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: Meldonium nu este un produs dopant

Vladimir Putin: Meldonium nu este un produs dopant

14 Apr 2016   •   15:29
Vladimir Putin: Meldonium nu este un produs dopant
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Meldonium nu a fost niciodată un produs dopant şi nu are efect asupra performanţei sportivilor a opinat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în dialogul său anual cu poporul său prin intermediul televiziunii, relatează AFP.


''Acesta nu a fost niciodată un produs dopant, el nu influenţează performanţele sportivilor'', a declarat Putin despre meldonium, substanţă interzisă de la 1 ianuarie 2016 de către Agenţia Mondială Antidoping. AMA a anunţat miercuri că până acum 172 de sportivi au fost depistaţi pozitiv la meldonium, dintre care 40 din Rusia.

Putin a adăugat că exclude introducerea meldoniumului pe lista interzisă din cauza unui context politic şi a precizat că această substanţă ''menţine muşchii inimii în stare bună atunci când ei sunt supuşi unui efort susţinut''

AMA a anunţat miercuri că sportivii depistaţi pozitiv până la 1 martie pot evita suspendarea, dacă în organism se regăseşte o cantitate mai mică de 15 micrograme. AMA nu are încă studii efectuate privind durata de eliminare completă a substanţei din organism şi nu va lua încă sancţiuni împotriva sportivilor, care rămân, însă, suspendaţi provizoriu.

Sursa: AGERPRES

×