x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: Sistemele antirachetă din România şi Polonia, ameninţări pentru capacităţile nucleare ruse

Vladimir Putin: Sistemele antirachetă din România şi Polonia, ameninţări pentru capacităţile nucleare ruse

22 Oct 2015   •   21:38
Vladimir Putin: Sistemele antirachetă din România şi Polonia, ameninţări pentru capacităţile nucleare ruse
Sursa foto: Foto: theguardian.com

Extinderea sistemului antirachetă al Statelor Unite în Europa de Est (România şi Polonia) reprezintă o ameninţare la adresa capacităţilor nucleare ruse, afirmă, potrivit Reuters, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, exprimând preocupare că infrastructura ofensivă a NATO se apropie de frontierele ruse.
  
Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii la Formul de discuţii Valdai, desfăşurat joi în staţiunea Soci, pe litoralul rus al Mării Negre.
   
"Bazele antibalistice americane construite în Europa de Est pot găzdui sisteme militare ofensive", a subliniat Vladimir Putin, potrivit Reuters, exprimând preocupare că infrastructura militară a Alianţei Nord-Atlantice se apropie de frontierele Rusiei.
   
"Folosirea ca pretext a unui atac nuclear al Iranului a distrus baza securităţii internaţionale moderne - Tratatul Anti Balistic. Statele Unite s-au retras unilateral din acest tratat. Coincidenţa face că problema iraniană a fost rezolvată, astfel că nu mai există nicio ameninţare din partea Iranului, cum nici nu a fost, exact cum a spus Rusia de la început. Cauza pentru care partenerii noştri americani au ajuns să extindă sistemul antirachetă a dispărut. Ar fi rezonabil ca planul dezvoltării sistemului antirachetă să fie oprit. Ce se întâmplă însă? Nimic de acest fel, chiar invers, totul continuă", a adăugat Vladimir Putin.

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×