x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Delirul Phenianului atinge apogeul: „Vom scufunda Japonia în mare!”

Delirul Phenianului atinge apogeul: „Vom scufunda Japonia în mare!”

de Şerban Mihăilă    |    15 Sep 2017   •   10:25

Înființată cu scopul declarat de a normaliza relațiile dintre Phenian și contestatarii săi internaționali, o agenție de stat nord-coreeană a reușit, în numai câteva fraze, să pornească o nouă furtună de reacții ostile la adresa regimului condus de dictatorul Kim Jong-un. La foc automat, agenția a cerut „scufundarea Japoniei în mare”, transformarea SUA în „cenușă și întuneric” și dizolvarea Consiliului de Securitate al ONU.

Arhipelagul nipon „ar trebui scufundat în mare cu o bombă nucleară; Japonia nu mai trebuie să existe în apropierea noastră”, a tunat, ieri, Comitetul de Pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC), agenție de stat înființată de Phenian atât pentru îmbunătățirea relațiilor cu țări precum Statele Unite și Japonia, cât și pentru schimbarea percepției internaționale negative asupra Coreei de Nord. Guvernul de la Tokyo este acuzat de Phenian că „dansează după cum îi cântă americanii” și sprijină SUA în Consiliul de Securitate al ONU, care a adoptat recent noi sancțiuni contra nord-coreenilor, după ultimul test nuclear ordonat de Kim Jong-un. „Acum este timpul să-i anihilăm pe agresorii imperialiști americani și să transformăm SUA continentală în cenușă și întuneric”, a continuat KAPPC, arătând cu degetul spre principalii artizani ai sancțiunilor impuse de Națiunile Unite. Delirul verbal al așa-zisului „comitet pentru pace” a lovit și în Consiliul de Securitate al ONU, numit „un instrument al diavolului”, alcătuit din țări „mituite financiar”, care acționează la ordinele SUA. În concluzie, KAPPC a cerut dizolvarea acestui organism „aflat la dispoziția americanilor”. Criticați de această dată la „și alții”, sud-coreenii au scăpat relativ ieftin și au fost catalogați drept „câini și trădători”.  „Aceste remarci absolut inacceptabile sunt extrem de provocatoare și impertinente”, a replicat imediat secretarul șef al cabinetului nipon, Yoshihide Suga, care a precizat că astfel de declarații nu fac altceva decât să inflameze spiritele în regiune.

Furia Phenianului a atins cote nebănuite, după adoptarea unui nou set de sancțiuni ONU împotriva regimului condus de Kim Jong-un. 

Cea de-a noua rezoluție contra Phenianului reduce importurile nord-coreene de petrol și interzice exporturile de textile.

 

 

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un