x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Washington Times - Trafic nuclear prin Emirate

Washington Times - Trafic nuclear prin Emirate

de Anca Aldea    |    09 Mar 2006   •   00:00

Oficiali ai Emiratelor Arabe Unite (EAU) si-au dat acordul, in 2003, pentru transportul a 66 de componente necesare armelor nucleare, destinate unui barbat pakistanez, scrie editia on-line a ziarului Washington Times.
Stirea probabil ca nu ar parea grava daca o companie din EAU - Dubai Ports World - nu ar fi preluat recent, de la o firma britanica, un contract de gestionare a sase dintre cele mai mari porturi americane. In ultimele saptamani, oponentii acestei preluari, atat republicani, cat si democrati, continua sa asocieze Emiratele cu terorismul. Ei invoca o serie de descoperiri ale unei organizatii nonprofit din Wisconsin, care sustine ca, in anii ’90, EAU i-au acordat lui Abdul Qadeer Khan, "parintele" programului nuclear pakistanez, dreptul de a efectua un transport de tehnologie in Iran via Dubai.

CRITICI IN LANT. Nu este prima data cand Emiratele sunt asociate cu terorismul. Dar este prima data cand Camera Reprezentantilor ar putea introduce o lege care sa impiedice firma din Emirate sa preia controlul asupra porturilor. Presedintele Bush a anuntat deja ca isi va folosi dreptul de veto pentru a bloca asemenea masuri.

×
Subiecte în articol: externe