x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Wir sind Berlin! Mistreti pe strazile Berlinului!

Wir sind Berlin! Mistreti pe strazile Berlinului!

15 Dec 2017   •   14:10
Wir sind Berlin! Mistreti pe strazile Berlinului!

Animalele provoaca accidente pe autostrazi, devasteaza gradini si parcuri, invadeaza anumite cartiere odata cu lasarea serii: la Berlin, mistretii nu au mai fost niciodata atat de indrazneti! "Multi imi spun: oriunde ma duc, vad mistreti", dezvaluie Derk Ehlert, purtator de cuvant al municipalitii orasului si mare specialist in fauna salbatica.

 

Totusi, nimic nu indica faptul ca numarul animalelor ar fi crescut substantial in ultimii ani: estimarile variaza de la 3.000 la 8.000 de mistreti. Nu exista o cifra exacta. In schimb, comportamentul lor a "evoluat enorm", subliniaza expertul. "Nu mai sunt atat de tematori, pot fi vazuti chiar si in timpul zilei", in conditiile in care, pana acum, nu preferau decat escapadele nocturne, se apropie de oameni, intra in parcuri", a detaliat Ehlert.

Berlinul, supranumit de presa locala "capitala mistretilor", a fost mereu ca un fel de refugiu pentru animalele salbatice. Vulpile, spre exemplu, se plimba chiar si prin curtea guvernului. Suprafata capitalei germane este acoperita, in proportie de 20% de paduri. Sunt, de asemenea, multe lacuri. In aceste cnditii, animalele pot intra usor in Berlin gratie numeroaselor artere verzi instalate inca din secolul al 19-lea pentru aerisirea orasului in plina revolutie industriala. 

Nu exista incidente? Ba da! Willi Aigner nu a avut nimic de reprosat pana la sfarsitul lunii august. Plimbandu-si cainele prin padurea Tegel, din nord-vestul Berlinului, pensionarul de 73 de ani a fost atacat de un mistret. "Animalul era ascund in tufisuri. Trecusem deja de el cand, brusc, s-a naspusti", a povestit batranul. Cainele a fugit, asa ca i-a venit randul, continua pensionarul scotand o fotografie unde poate fi vazut cu o rana adanca la picior.

Intr-un tarziu, mistretul a fost doborat de "vanatorii orasului", singurii abilitati sa intervina in astfel de situatii pe teritoriul orasului si care au fost chemati in ajutor de un trecator care, intamplator, a vazut incidentul.

×