x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Yoko Ono forţează o firmă poloneză să rebrenduiască o băutură numită John Lemon

Yoko Ono forţează o firmă poloneză să rebrenduiască o băutură numită John Lemon

22 Sep 2017   •   21:30
Yoko Ono forţează o firmă poloneză să rebrenduiască o băutură numită John Lemon

Văduva lui John Lennon, Yoko Ono, a ameninţat o firmă poloneză de băuturi răcoritoare cu un proces, dacă nu va schimba numele unei noi băuturi numite "John Lemon", relatează Reuters. 

Motivul invocat este faptul că denumirea ar încălca drepturile care decurg din marca reprezentată de numele fostului ei soţ. 

Compania a acceptat în cele din urmă să schimbe numele băuturii sale în "On Lemon", după ce avocaţii lui Yoko Ono le-au scris distribuitorilor şi i-au ameninţat cu daune de până la 5.000 de euro pe zi şi 500 de euro pentru fiecare sticlă vândută dacă vor păstra denumirea. 

Avocaţii firmei de băuturi răcoritoare au negat că demersul lor a reprezentat o încălcare a mărcii John Lennon, dar avocaţii lui Ono au atras atenţia asupra unei postări pe Facebook a lui John Lemon Ireland, care prezenta o imagine a cantautorului emblematic. 

De asemenea, alte materiale promoţionale poziţionau logoul firmei lângă cuvintele "Let it be" şi o pereche de ochelari rotunzi, ambele asociate cu Lennon. 

Nu în ultimul rând, avocaţii firmei au atras atenţia asupra faptului că marca lor a fost înregistrată la nivelul UE în 2014, cu doi ani înainte de înregistrarea mărcii John Lennon, în 2016. 

Karol Chamera, fondatorul Mr Lemonade Alternative Drinks, care distribuie băutura John Lemon în Marea Britanie, a declarat pentru ziarul "East London Advertiser": "Noi toţi cei care suntem implicaţi în exploatarea acestui produs suntem startup-uri şi nu ne puteam confrunta cu cineva care valorează multe, multe milioane".AGERPRES

×