x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de elefanţi din Laos vânduţi ilegal la grădinile zoo din China

Zeci de elefanţi din Laos vânduţi ilegal la grădinile zoo din China

25 Iul 2017   •   14:47
Zeci de elefanţi din Laos vânduţi ilegal la grădinile zoo din China

Zeci de elefanţi din Laos sunt vânduţi ilegal în China pentru a fi transferaţi la grădinile zoologice şi parcurile safari din toată ţara, potrivit directorului de film Karl Ammann. Potrivit lui Ammann, elefanţii sunt vânduţi cu 23 de mii de lire înainte să fie trecuţi graniţa în China. Elefanţii sunt apoi transportaţi şi cumpăraţi de la agenţi cu preţul de 230 de mii de lire pe animal.

Ammann împreună cu echipa sa au descoperit un schimb între Laos şi China  în acest an, în timp ce investigau vânzarea a 16 elefanţi asiatici din Laos către un parc safari din Dubai. Niciunul dintre elefanţi nu avea necesarul permis pentru export. Exportul a fost oprit dintr-un ordin direct al prim-ministrului din Laos, în ultimul moment.

“Am verificat istoria acestor elefanţi şi ne-am întâlnit cu unii dintre proprietarii elefanţilor şi, de asemenea, cu agentul care a aranjat vânzarea.”, a explicat Ammann. Acesta împreună cu echipa lui de investigaţie au descoperit că vânzările de elefanţi din Laos erau, în general, direcţionate spre China, unde se îndreptau aproximativ 100 de animale .

Se crede că aproape 100 de elefanţi asiatici au fost vânduţi din Laos în China în ultimii ani. Avocată pentru bunăstarea animalelor din China, Chunmei Hu, a afirmat că a descoperit deja şase grădini zoologice, toate deţinute de Guvern, unde se află 38 de elefanţi din Laos. La fel ca elefanţii africani, cei asiatici sunt consideraţi a fi o specie pe cale de dispariţie.

Sursă: The Guardian

×
Subiecte în articol: elefanti asiatici laos export trafic China