x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de mii de persoane, aşteptate la Londra la un miting în favoarea unui al doilea referendum

Zeci de mii de persoane, aşteptate la Londra la un miting în favoarea unui al doilea referendum

23 Iun 2018   •   12:20
Zeci de mii de persoane, aşteptate la Londra la un miting în favoarea unui al doilea referendum

Politicieni britanici, dintre care mulţi din partidele de opoziţie, speră să atragă sâmbătă, la Londra, zeci de mii de susţinători ai organizării unui al doilea referendum privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la exact doi ani după prima consultare populară pe acest subiect, transmite dpa.

''Indiferent de opinia dumneavoastră despre Brexit, toată lumea este de acord că aceasta este o temă importantă şi nu este o chestiune rezolvată'', a menţionat organizaţia People's Vote înaintea marşului prevăzut pentru sâmbătă în centrul Londrei.

''În această sâmbătă vom vedea zeci de mii de persoane din întreaga Mare Britanie venind la Londra; sprijinul pentru People's Vote este în creştere în întreaga ţară'', a spus parlamentarul laburist Chuka Umunna.

La miting vor lua parte, printre alţii, liderul liberal-democraţilor Vince Cable, lidera ecologistă Caroline Lucas şi David Lammy, membru al Partidului Laburist, care se vor adresa participanţilor.

O majoritate de 52% dintre britanici s-au pronunţat, la 23 iunie 2016, pentru ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană. Rata participării la scrutin a fost de 72% dintre cei 46,5 milioane de cetăţeni britanici cu drept de vot. AGERPRES

×
Subiecte în articol: miting londra