x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziua învestirii noului președinte american. Donald Trump a depus jurământul

Ziua învestirii noului președinte american. Donald Trump a depus jurământul

20 Ian 2017   •   18:38
Ziua învestirii noului președinte american. Donald Trump a depus jurământul

Zi extrem de importantă în SUA. A mai rămas puţin până începe ceremonia de instalare a noului preşedinte american Donald Trump. 

Este cel mai controversat preşedinte pe care l-au ales vreodată americanii. Un preşedinte imprevizibil, care anunţă schimbări nemaivăzute în ultimele zeci de ani. Întreaga lume urmăreşte cu mare atenţie învestirea lui Trump şi primele lui decizii majore. 

Ceremonia de învestire a lui Donald Trump ca preşedinte al SUA a început la Washington odată cu sosirea la Capitoliu a principalilor protagonişti, preşedintele ales şi preşedintele care îşi încheie mandatul, Barack Obama, împreună cu familiile lor, relatează agenţiile de presă internaţională.

Actul a debutat cu prezentarea invitaţilor speciali, printre care se numără şi foştii preşedinţi George W. Bush şi Bill Clinton, împreună cu soţiile lor, Laura şi Hillary.

Ceremonia se desfăşoară în faţa clădirii Congresului SUA, alături de imensa esplanadă a National Mall, unde s-au adunat sute de mii de simpatizanţi ai lui Trump, primit de aceştia cu aplauze. El urmează să depună jurământul şi să susţină discursul de învestitură.

Se spune că va fi cea mai scumpă şi cea mai scurtă ceremonie din istoria modernă a Statelor Unite. Va dura 90 de minute. În cazul altor preşedinţi a ajuns până la patru ore. Şi numărul balurilor la care preşedintele este aşteptat să participe în această seară este mult mai mic decât în 2009. Vor fi doar trei, față de 10 câte au fost organizate la prima învestire în funcţie a lui Obama.

×