x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adrian Gurzău a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare în dosarul Carpatica Asig

Adrian Gurzău a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare în dosarul Carpatica Asig

28 Mar 2017   •   12:05
Adrian Gurzău a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare în dosarul Carpatica Asig

Fostul deputat Adrian Gurzău a fost condamnat marţi de judecătorii Tribunalului Bucureşti la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

"Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Adrian Gurzău. Condamnă la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere pe o durată de 3 ani. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar. Confiscă suma de 365.661 lei (echivalentul sumei de 81.502 euro). Obligă inculpatul la plata sumei de 1.100 de lei cheltuieli judiciare către stat", se arată în minuta hotărârii. 

Potrivit DNA, în perioada 8 aprilie - 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru şi, începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzău întocmirea unui contract de prestări servicii între o firmă unde deputatul era administrator şi SC Carpatica Asig SA. Contractul a fost încheiat pe 2 noiembrie 2015 şi avea ca obiect furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de relaţii cu clienţii, info-line, contact center vânzare şi marketing, pe o durată minimă de cinci ani. 

În schimbul acestor promisiuni şi încheierii contractului, începând cu 8 aprilie 2015 şi până în 14 martie 2016, Adrian Gurzău a susţinut că îşi exercită influenţa pe care o avea asupra unor membri din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Aceasta ar fi constat în influenţarea votului din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA şi pentru ca aceasta să nu fie sancţionată pentru nereguli constatate în activitatea sa anterioară.

Agerpres aminteşte că Adrian Gurzău a fost de acord să primească doi ani şi opt luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de trei ani, şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

×
Subiecte în articol: adrian gurzau dna Carpatica Asig