x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adrian Gurzău, sub control judiciar

Adrian Gurzău, sub control judiciar

07 Oct 2016   •   14:24
Adrian Gurzău, sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât punerea sub control judiciar a deputatului Adrian Gurzău și nu arestarea preventivă, așa cum au cerut procurorii DNA.

Plenul Camerei Deputaţilor a admis, miercuri, solicitarea DNA privind încuviinţarea arestării preventive a Adrian Gurzău, însă deputaţii nu au fost de acord ca acesta să fie reţinut de procurori.

Potrivit DNA, în perioada 8 aprilie 2015 - 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru şi, începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzău întocmirea unui contract de prestări servicii între o firmă unde deputatul era administrator şi SC Carpatica Asig SA.

Contractul a fost încheiat pe 2 noiembrie 2015 şi avea ca obiect furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de relaţii cu clienţii, info-line, contact center vânzare şi marketing, pe o durată minimă de cinci ani.

"Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada test) a fost stabilită la suma de 10.000 de euro + TVA, plătită de SC Carpatica Asig SA lunar, iar pentru următoarele 60 de luni valoarea contractului ar fi fost de 4.000 de euro + TVA, pe fiecare lună. Aşadar, valoarea totală a contractului pe perioada preconizată este de 270.000 de euro + TVA. Contractul încheiat a fost păgubos pentru SC Carpatica Asig SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajaţi ai societăţii, care desfăşurau activităţi similare, la costuri mult mai scăzute", susţin procurorii.

În schimbul acestor promisiuni şi încheierii contractului, începând cu 8 aprilie 2015 şi până în 14 martie 2016, Adrian Gurzău a susţinut că îşi exercită influenţa pe care o avea asupra unor membri din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Aceasta ar fi constat în influenţarea votului din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA şi pentru ca aceasta să nu fie sancţionată pentru nereguli constatate în activitatea sa anterioară.

"Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar şi de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor, şi-a traficat influenţa asupra unor membri din conducerea ASF, astfel încât membrii Consiliului ASF să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a SC Carpatica Asig SA, deşi, prin adresa Direcţiei de supraveghere şi control - Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului ASF constatarea stării de insolvenţă a SC Carpatica Asig SA", mai spun procurorii.

În acelaşi dosar, instanţa supremă a respins, săptămâna trecută, cererea DNA de arestare a trei inculpaţi, Angela Toncescu, Ion Sorin Tatu şi Dan Hosu, soţul Giorgianei Hosu, cea care a ocupat funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT. AGERPRES

×
Subiecte în articol: adrian gurzau