x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ALERTĂ - Petre Tobă, la DNA. Fostul ministru este pus sub urmărire penală

ALERTĂ - Petre Tobă, la DNA. Fostul ministru este pus sub urmărire penală

09 Sep 2016   •   10:55
ALERTĂ - Petre Tobă, la DNA. Fostul ministru este pus sub urmărire penală

UPDATE: Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă a declarat vineri, la intrarea în sediul DNA, că a fost citat în calitate de suspect pentru comiterea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, susţinând că îşi va dovedi nevinovăţia. 

Tobă s-a prezentat vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurori în dosarul în care s-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis ridicarea imunităţii pentru urmărirea penală. 

"Am fost citat în calitate de suspect pentru comiterea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. După cum cunoaşteţi, am depus demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne tocmai pentru a nu implica ministerul într-un scandal public. Îmi susţin nevinovăţia şi sunt prezent aici tocmai pentru a prezenta toate argumentele mele în susţinerea nevinovăţiei. Sunt convins că, până la urmă, cu toate argumentele pe care le voi prezenta, îmi voi dovedi nevinovăţia", a afirmat Tobă. 

Potrivit DNA, pe 1 aprilie, în contextul în care procurorii anticorupţie instrumentau dosarul prin care au fost trimişi în judecată Gabriel Oprea şi alte persoane, Petre Tobă, în calitate de ministru de Interne, a refuzat declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente. 

Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne, s-a prezentat vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurori în dosarul în care s-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis ridicarea imunităţii pentru urmărirea penală a acestuia.

Știre în curs de actualizare

AGERPRES

×
Subiecte în articol: petre toba